Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2011,
14.09

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 7. 2011, 14.09

8 let, 1 mesec

Katera je novodobna kraljica popa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Madonna je zagotovo kraljica popa vseh časov, vendar so glasbeno sceno zadnjega časa zaznamovale tudi nekatere druge pevke, ki bi jim lahko podelili častitljivi naslov kraljice popa.

V zadnjih nekaj letih se je Madonna posvetila družinskemu življenju, glasbeno sceno pa so preplavile nove glasbene ikone. Za mesto kraljice popa se potegujejo Beyoncé, Rihanna, Christina Aguilera, Ke$ha, Nicki Minaj, Robyn, Shakira, Britney Spears, Kelly Clarkson, Adele, Miley Cyrus, Lady Gaga, Pink, Katy Perry, Carrie Underwood in Taylor Swift. Katera pa je tista ena in edina kraljica popa?

Največ albumov prodala Taylor Swift

Če pogledamo prodajo albumov, je country pevka Taylor Swift na prvem mestu, ki je v svoji kratki glasbeni karieri prodala skoraj deset milijonov albumov, tesno ji sledi kontroverzna Lady Gaga z malo več kakor sedmimi milijoni prodanimi ploščami.

Lady Gaga prednjači v prodaji digitalnih pesmi

Glede na prodajo posameznih digitalnih pesmi sta prejšnji izvajalki zamenjali mesti, tako se je bolje odrezala Lady Gaga. Za njen uspeh je zaslužen predvsem njen prvi hit Just Dance, ki je hkrati eden od dveh pesmi, ki se je prodala v več kakor šest milijonskih kopijah. Druga pesem je pesem skupine Black Eyed Peas z naslovom I Gotta Feeling.

Na YouTubu najraje gledamo Rihanno

Na lestvici najbolje gledanih videospotov preko internetne strani YouTube pa kraljuje Rihanna. Njeni najuspešnejši videospoti za pesmi What's My Name, Rude Boy, Only Girl (In the World) and Don't Stop the Music imajo med 146 in 183 milijonov ogledov. V tej kategoriji ji sledita Lady Gaga na drugem in Shakira na tretjem mestu.

Radijske postaje ljubijo Lady Gaga

Na radijskih postajah so bile največkrat predvajanje pesmi pevke Lady Gaga, sledi ji Taylor Swift, pravijo podatki Billboardove Airplay lestvice. S turnejami pa je največ zaslužila pevka Pink, ki je s turnejo Funhouse zaslužila približno 150 milijonov ameriških dolarjev, sledijo ji Lady Gaga, Britney Spears in Beyoncé.

Največ nagrad prejela Taylor Swift

Na drugi strani pa vse omenjene pevke zasenči Taylor Swift v številu prejetih nagrad. Country pevka, ki šteje le 21 let, je v svoji glasbeni karieri prejela štiri grammyje, štiri nominacije za grammyje, šest ameriških glasbenih nagrad in osem Billboardovih glasbenih nagrad. Sledi ji Lady Gaga s petimi grammyji, s sedmimi nominacijami za grammyje, eno ameriško glasbeno nagrado in eno Billboardovo glasbeno nagrado.

Končna zmagovalka je Lady Gaga

Ko seštejemo vse naštete lestvice skupaj, lahko vidimo, da je Lady Gaga današnja kraljica popa. Čeprav so ji mnogi glasbeni kritiki napovedovali kratko kariero, se je obdržala na glasbeni sceni. Vsakokrat pa nas preseneti z ekstravagantnim stilom oblačenja in kontroverznimi izjavami. Podatki tako kažejo, da ima kljub vsej svoji kontroverznosti mnogo oboževalcev.

Ne spreglejte