Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
13.00

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

Natisni članek

Goran Ivanišević Novak Đoković

Torek, 31. 10. 2023, 13.00

6 mesecev, 3 tedne

Kdo bi si mislil: izmišljati si mora nove kletvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04
Novak Đoković | Novak Đoković na igrišču pogostokrat izgubi nadzor nad sabo in znori. | Foto Guliverimage

Novak Đoković na igrišču pogostokrat izgubi nadzor nad sabo in znori.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, trenutno najboljši teniški igralec, je dejal, da si morata s trenerjem izmišljati nove kletvice, potem ko danes sodniki že skoraj vse razumejo. Srb je med drugim razkril, ali sta z Rafaelom Nadalom prijatelja.

Novak Đoković se zaveda, da je pred njim le še nekaj sezon profesionalnega tenisa. Zato tudi vsako leto težje najde motivacijo. Za to najbolj skrbi njegova ekipa z Goranom Ivaniševićem na čelu. Srb je v šali dejal, da jim ne uspeva najbolj. "Goran in preostala ekipa poskušajo najti nove načine, kako bi me motivirali, ampak za zdaj jim ne uspeva najbolje," je sprva v šali pripomnil Đoković.

Danes mora veliko bolj paziti, kaj govori. | Foto: Guliverimage Danes mora veliko bolj paziti, kaj govori. Foto: Guliverimage Danes jih skoraj vsi sodniki razumejo

Razkril je, da je bil Ivanišević nekoč njegov idol in živ dokaz, da so njegove sanje postale uresničljive. Nole je namreč znan kot zelo čustven igralec, ki velikokrat preklinja v domačem jeziku, pogostokrat pa se z "bogatim" besednim zakladom spravi tudi nad svojo ekipo. Še najbolj takrat, ko mu ne gre vse po načrtu. Zato mora danes še toliko bolj paziti, kako preklinja.

"Zelo se zabavava in sva zelo dobra prijatelja. Imava profesionalni odnos. Težava je, da so hrvaški in srbski teniški igralci v zadnjih 30 letih zelo uspešni in na žalost večina sodnikov razume naše kletvice. Zato se moramo malo poigrati, uporabljati moramo sleng in si izmišljati nove besede, ampak ko si jezen, ne misliš na ustvarjalnost."

Zmeraj bolj pogreša svojo družino. | Foto: Guliverimage Zmeraj bolj pogreša svojo družino. Foto: Guliverimage

Srce se mu para

Po dolgih letih na turneji srbski zvezdnik priznava, da ima počasi že dovolj potovanj po svetu. V teh letih je postal mož in oče dveh otrok, zato mu je zmeraj težje, ko mora oditi od doma. Vsakič, ko jih zapustim, se mi para srce. Zato si takrat, ko moram odpotovati in iti nekam, res želim zmagati. Želim, da je bilo vredno iti od doma."

Ljudje menijo, da zmaguje zlahka, a to je daleč od resnice V njegove zmage je vloženo veliko truda. | Foto: Guliverimage V njegove zmage je vloženo veliko truda. Foto: Guliverimage

Beograjčan je na OP ZDA osvojil 24. zmago na turnirjih za grand slam in pravi, da ima trenutno sladke skrbi, ali mu bo uspelo osvojiti še 25. turnirsko zmago na turnirjih velike četverice. "Zadovoljen sem s 24 zmagami, ampak ljudje v moji domovini pravijo, zakaj jih ne bi osvojil 25 ali 30. Odgovorim jim, da če bi bilo tako lahko, bi bilo super."

Nekateri menijo, da je videti lahko, ko on zmaguje na največjih turnirjih, ampak 36-letni teniški igralec se ne strinja z njimi. "Ne vem, kako je videti, ampak vem, kakšen je občutek. Res si moraš zaslužiti. Včasih se počutim kot mačka z devetimi življenji. Vsakokrat, ko igram na turnirju za grand slam, enega izgubim," je za Eurosport povedal Đoković.

"Ni nujno, da sva prijatelja, a drug drugega zelo spoštujeva." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ni nujno, da sva prijatelja, a drug drugega zelo spoštujeva." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sta z Nadalom sploh prijatelja?

Na eni izmed francoskih televizij so ga vprašali, v kakšnem odnosu sta z Rafaelom Nadalom, ki še danes velja za njegovega največjega konkurenta. Priznal je, da vsaj za zdaj ne moreta biti v prijateljskem odnosu.

"Ni nujno, da sva prijatelja, a drug drugega zelo spoštujeva. In upam, to govorim o svojem imenu, da bova po karieri sedela na plaži, pila pijačo in se pogovarjala o življenju."

Novak Đoković je trenutno v Parizu, kjer se je začel turnir serije masters. V prvem krogu turnirja je prost, bo pa danes zaigral v konkurenci dvojic.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Priznal je, da mora delati še več
Pete Sampras, Bridgette Wilson
Sportal Težki časi za enega največjih športnikov
Goran Ivanišević
Sportal Nikoli ni šparal jezika. Kdo sploh je Goran Ivanišević? #video
Ne spreglejte