Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2007,
14.53

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 2. 12. 2007, 14.53

8 let, 2 meseca

Celjani nadigrali Velenjčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski derbi med štajerskima rivaloma v 6. krogu državnega rokometnega prvenstva v dvorani Zlatorog je prinesel boljšo igro Celja Pivovarne Laško.

Na obeh straneh močni obrambi 5-1 sta najbolj zaznamovali uvodne minute derbija v mestu ob Savinji. Gostje iz Velenja so prvi zadeli preko Boštjana Kavaša, potem ko so Celjani zapravili prva dva napada. V 8. minuti je po požrtvovalnosti v obrambi udarec s komolcem Vukovića v nos in usta dobil Edvard Kokšarov, tako da je Kamenica v igro poslal Miho Gorenška. Po nekaj napakah "os" in lepih akcijah so Celjani prvič po 1:1. na tekmi izenačili na 6:6 v 12. minuti. Celjska vratarja Rezar, ki je začel tekmo ter Škof, ki jo je nadaljeval sta prvo obrambo v statistiko vpisala šele v 14. minuti. Po obrambi Škofa ter sedemmetrovki Terziča so "pivovarji" prvič prešli v vodstvo (15. minuta 8:7).

To pa je bila tudi ključna točka prvega polčasa, saj odtlej izbranci Ivice Obrvana niso več odigrali kvalitetnega napada. Žoge so prehitro zapravljali vsi po vrsti od bratov Dobelšek do Vukovića, na šestmetrsko črto pa tako ali tako sploh niso podajali (Mlakar in Oštir sta v prvem polčasu zadela le dvakrat). Seveda se je to poznalo na rezultatu. Delni celjski izid 4:0 v petih minutah je porezal krila Velenjčanom, ki so v prvih 12 minutah zadeli šestkrat, do konca polčasa pa le še petkrat premagali vratarja Škofa. Polčas se je končal z izidom 17:11.

Velenjski rokometaši so v drugem delu popolnoma izgubili kompas. Ne v napadu, niti v obrambi ni steklo. Zdelo se je, da je na igrišču le Drago Vuković, ki je kaj še zadel, čeravno njegova realizacija ni blestela. Poleg tega so "ose" v 35. minuti ob trku z Gorenškom ostale brez Luke Dobelška, ki si je očitno huje poškodoval koleno. Pri ekipi gostiteljici je Kamenica večino časa vztrajal z isto ekipo, v obrambi oziroma napadu je menjal Kosa ter Kozlino, s Špilerjem in Stojanovićem.

Ne spreglejte