Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2024,
4.00

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

Monza slovenska odbojkarska reprezentanca Nik Mujanović

Sreda, 8. 5. 2024, 4.00

1 teden, 4 dni

O klubski sezoni, selitvi iz Kamnika v Monzo in reprezentanci

Nik Mujanović: Še enkrat bi sprejel enako odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
slovenska odbojkarska reprezentanca, zbor, 2024, Nik Mujanović | Nik Mujanović se z reprezentanco pripravlja na ligo narodov, ki jo bodo čez dva tedna začeli v Antalyi. | Foto www.alesfevzer.com

Nik Mujanović se z reprezentanco pripravlja na ligo narodov, ki jo bodo čez dva tedna začeli v Antalyi.

Foto: www.alesfevzer.com

"Vesel sem, da sem odšel v Italijo, je pa škoda, da smo se v Kamniku razšli na tak način. Odločitve ne obžalujem, še enkrat bi sprejel enako odločitev. V Monzi sem napredoval predvsem psihološko. Zdaj sem osredotočen na reprezentanco, ki ji želim čim bolje pomagati, da dosežemo, kar smo si zadali, olimpijske igre," pravi korektor slovenske odbojkarske reprezentance Nik Mujanović.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Hrvaška, evropsko prvenstvo, Nik Mujanović
Sportal Mednarodna zveza dovolila prestop mladega slovenskega odbojkarja

Del slovenske odbojkarske reprezentance, ki je v ponedeljek začela uradne priprave na novo sezono, v kateri je glavni cilj nastop na olimpijskih igrah, je tudi mladi korektor Nik Mujanović. Pred dnevi se je vrnil iz Italije, kjer je preživel del svoje prve sezone na tujem. Konec lanskega leta se je iz Calcit Volleyja preselil v Monzo, s svojim prestopom pa dvignil precej prahu.

"Odločitve ne obžalujem, ponovil bi jo," pravi o tem, da se je med sezono iz Kamnika preselil v Monzo. | Foto: Klemen Brumec "Odločitve ne obžalujem, ponovil bi jo," pravi o tem, da se je med sezono iz Kamnika preselil v Monzo. Foto: Klemen Brumec "Zelo zgodaj sem se odločil, da se bom poskušal čim manj obremenjevati s tem, ker sem videl, da pretiran stres samo škoduje. Ko sem dobil zeleno luč, da lahko grem, da sem registriran, sem nehal spremljati vse skupaj in se nehal obremenjevati s tem. Kar zadeva mene, so se stvari tam končale. Vem, da se niso, ampak s tem se zdaj ubadajo odvetniki. Jaz nimam skoraj nič s tem, odločil sem se, da se bom osredotočil nase, na svojo igro," je ob zboru reprezentance novinarjem dejal najstnik, ki po nenadnem slovesu od kamniškega kluba ni govoril z nikomer iz kluba.

Ob tem dodaja, da odločitve ne obžaluje: "Vesel sem, da sem odšel v Italijo, je pa škoda, da smo se v Kamniku razšli na tak način. Odločitve ne obžalujem, še enkrat bi sprejel enako."

slovenska odbojkarska reprezentanca, zbor, 2024
Sportal Slovenci začeli priprave na ligo narodov: Vemo, kakšen je naš cilj

Fantastična izkušnja

Nekajmesečno poglavje v Monzi opisuje kot fantastično izkušnjo. Z vseh vidikov, tako kar zadeva odbojko kot življenje tam: "Zame je bila to zelo zanimiva izkušnja, da sem videl, kakšen je lahko vrh odbojke, glede organizacije, kakovosti treningov ... Mnogi me sprašujejo o tej razliki med italijansko in slovensko ligo, pa je tam zelo podobno kot v reprezentanci, kar zadeva treninge. Upam, da sem dobro napredoval. Menim, da sem največ napredoval psihološko. Soigralci so mi pomagali, veliko vlogo pri tem je imel Stephen Maar."

Nekajmesečno poglavje v Monzi opisuje kot fantastično izkušnjo. Z vseh vidikov, tako kar zadeva odbojko kot življenje tam. | Foto: Guliverimage Nekajmesečno poglavje v Monzi opisuje kot fantastično izkušnjo. Z vseh vidikov, tako kar zadeva odbojko kot življenje tam. Foto: Guliverimage

Monza, pri kateri ni dobil toliko priložnosti, kot bi si želel, je redni del sezone končala na petem mestu, v končnici pa v polfinalu izločila najboljšo ekipo rednega dela Trentino Jana Kozamernika in nenadejano zaigrala v finalu s poznejšim prvakom Perugio, katere član je bil Gregor Ropret. "Zaključek sezone je bil za našo ekipo odličen, ekipa je odigrala vrhunsko, tudi vzdušje je bilo fenomenalno."

V Francijo po več igralnih priložnosti, nato vrnitev v Monzo

Prihodnjo sezono se seli v Pariz, oblekel bo dres Paris Volleyja, v katerem verjame, da bo tekmovalno pogosteje na igrišču. "Po koncu Coppa Italia so mi predstavili možnost, če bi hotel iti v francosko ligo, kjer bi več igral, da bi bil prvi korektor, potem pa se po sezoni vrnem v Monzo. Mislim, da je to odlična priložnost, da lahko pridobivam izkušnje, imam priložnost biti del prve postave v taki ligi, kot je francoska. Upam, da bom imel, ko se vrnem, tudi v Monzi lahko večjo vlogo, morda postal prvi korektor," si želi Mujanović.

S slovensko reprezentanco je v ponedeljek začel uradne priprave na ligo narodov. | Foto: www.alesfevzer.com S slovensko reprezentanco je v ponedeljek začel uradne priprave na ligo narodov. Foto: www.alesfevzer.com

"Doseči, kar smo si zadali"

A še preden se bo pridružil klubu v Parizu, verjame, da bo v francoskem glavnem mestu tekmoval že julija. Slovenska reprezentanca bo namreč na turnirjih lige narodov – prvi jo čaka že čez dva tedna v Turčiji – poskušala potrditi premierni nastop na olimpijskih igrah.

"Olimpijske igre so glavni cilj. Imamo malo časa za pripravo, prvi turnir lige narodov je želo zgodaj, a tako pač je. Mislim, da smo vsi v nekem ritmu, da smo v dobri formi, tako da gremo zmagat čim več tekem lige narodov," pravi 19-letnik. In kakšno vlogo pričakuje letos v reprezentanci, ki se ji je po lanski odsotnosti zaradi poškodbe kolka znova priključil korektor Tonček Štern?

"Bolj razmišljam, kako lahko pripomorem k ekipi, ker delamo za cilj, ki je veliko večji od mene kot posameznika. Osebni cilj je, da sem čim večja pomoč, da lahko dosežemo, kar smo si zadali." 

Veseli se junijskega turnirja v Stožicah in upa, da bo dvorana znova dobro napolnjena. | Foto: Grega Valančič/Sportida Veseli se junijskega turnirja v Stožicah in upa, da bo dvorana znova dobro napolnjena. Foto: Grega Valančič/Sportida

Veseli se Stožic

Slovenci bodo prvi turnir lige narodov igrali od 21. do 26. maja v turški Antalyi, na katerem se bodo merili s Poljsko, Nizozemsko, Francijo in Kanado. Med 4. in 9. junijem jih na Japonskem v Fukuoki čakajo Turčija, Brazilija, Japonska in Bolgarija. Za konec rednega dela pa liga narodov prihaja v Slovenijo. Med 18. in 23. junijem se bodo Cretujevi varovanci v Stožicah pomerili še z Argentino, Kubo, Italijo in Srbijo.

"Spomnim se svetovnega prvenstva pred dvema letoma v Stožicah, ko sem bil na tekmah kot gledalec, kako je bilo v polni dvorani. Stožic se zelo veselim, saj je vedno dober občutek igrati v dvorani, ki je nabito polna in ko ljudje množično navijajo za Slovenijo."

Slovenske tekme, liga narodov

Prvi turnir, Antalya

Sreda, 22. maj
Nizozemska – Slovenija

Četrtek, 23. maj
Slovenija – Francija

Sobota, 25. maj
Slovenija – Kanada

Nedelja, 26. maj
Slovenija – Poljska

Drugi turnir, Fukuoka

Sreda, 5. junij
Slovenija – Turčija

Petek, 7. junij
Brazilija – Slovenija

Sobota, 8. junij
Japonska – Slovenija

Nedelja, 9. junij
Bolgarija – Slovenija

Tretji turnir, Stožice

Torek 18. junij
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij
20.30 Srbija – Slovenija

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Odbojkarice začele s pripravami na zlato ligo

 

 

Ne spreglejte