Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.36

8 let, 1 mesec

Zgodovinski dan za Ivančno Gorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Drave so v 8. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Livarju z 1:3 (1:0).

Zadnjeuvrščeni Dolenjci so na Ptuju, kjer letos domačemu prvoligašu Dravi kljub napovedanim visokim ciljem ne gre prav nič po načrtih, prišli do svoje prve zmage v elitni konkurenci. Domačini so igrali pod taktirko kapetana Emila Šterbala in Miljenka Potočnika, ki sta začasno nadomestila Primoža Gliho, a njuni napotki so očitno delovali le v prvem polčasu. V drugem je namreč Livar na krilih kapetana Permeta vpisal prve tri točke. Drava s sedmimi ostaja na devetem mestu.

Gostitelji so v prvem polčasu še imeli malce več od igre in si priigrali tudi nekaj priložnosti. Najlepši pa sta imela Kmetec v 19. in Kronaveter v 34. minuti. Že v 28. pa je Dravi uspelo zadeti in prižgati iskro upanja za ugoden izid. Akcijo je začel Drevenšek in podal na levo stran do osamljenega Kronavetra, ta pa je z desetih metrov mojstrsko ukanil vratarja Livarja Saviča.

V drugem polčasu pa je bila na žalost sicer maloštevilnih navijačev slika na igrišču popolnoma drugačna. Gostje so bili podjetnejši in nevarnejši. Presenečenje je že v 62. minuti napovedal Božičič, ki je lepo sprejel podajo z leve strani in iz bližine izenačil. Domača obramba, ki je delala napako za napako, je imela največ dela s Permetom, ki je tudi zapečatil usodo Drave.

V 63. minuti je prav ptujska obramba s slabim posredovanjem po podaji z desne strani omogočila Permetu, da je prišel do žoge in svojo ekipo povedel v vodstvo. Zadnji žebelj v Dravino krsto je isti igralec zabil v 87. minuti, ko je pobegnil svojim čuvajem, prodrl v kazenski prostor in z močnim strelom nekoliko z desne strani zadel v bližnji kot Germičevih vrat. Domači navijači so tako videli še peti poraz Drave v sezoni, upajo pa, da bo njihovo moštvo uspešnejše v prihodnje, ko ga bo vodil Milan Djuričič. Vodstvo kluba bo novega stratega predstavilo v ponedeljek ob 10. uri.

Ne spreglejte