Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.20

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.20

8 let, 1 mesec

Zaslužena zmaga Nafte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Nafte so v 8. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Primorje.

Novi trener domačinov ni mogel računati na kaznovana Bukovca in Lundra ter tujca Oritza in Eteroviča, ki še nimata urejenih delovnih viz. Kljub temu Primorci skoraj vso tekmo v podrejenem položaju.

Prvo pravo akcijo na tekmi so gledalci videli šele v 18. minuti, ko je Sebok nevarno streljal s prostega strela z 20 metrov in za las zgrešil cilj. Matjašec je zatem imel prvo veliko priložnost na tekmi, potem ko je v 25. minuti s 14 metrov z desne strani streljal mimo desne vratnice. Kapetan Nafte Borut Gerenčer se je v 32. minuti pogumno odločil za strel s 40 metrov in po veliki napaki vratarja Baloha je žoga nepričakovano končala v mreži Ajdovcev.

Že v naslednji minuti je Sebok z glavo streljal mimo vrat, Nafta pa je tudi v nadaljevanju vršila pritisk na vrata gostov. V 38. minuti je po podaji Zemljiča Trenevski z 12 metrov zapravil lepo priložnost za povišanje prednosti, kazen pa bi lahko prišla dve minuti pozneje, ko je hitri Škerjanc ušel obrambi domačih in le hrabremu posredovanju vratarja Kuzme se soigralci lahko zahvalijo, da je ostala mreža nedotaknjena

V nadaljevanju so gosti za kratko prevzeli pobudo, toda izrazitejših priložnosti ni bilo. Sebok je v 51. minuti znova silovito sprožil iz voleja, toda visoko čez okvir vrat. Le dve minuti za tem je Baloh obranil nevaren strel nekdanjega madžarskega reprezentanta. V 55. minuti je Sebok padel v kazenskem prostoru gostov, toda Skomina se ni odločil za enajstmetrovko. Gosti so bili v podrejenem položaju in njihove grožnje so se končale s strelom Kalina, ki pa tudi ni pomenil nevarnosti za domača vrata.

Kljub vsemu je po protinapadu v 72. minuti prišlo do izenačenja. Zemljič je startal na Škerjanca, Skomina pa je po krajšem obotavljanju pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je Bunderla zanesljivo izvedel. Veselje gostov je trajalo le dve minuti. Po kotu v 74. minuti, ki ga je izvedel Šoštarič, je Čeh z glavo s sedmih metrov povedel domače v novo vodstvo. Deset minut pred koncem je imel agilni Sebok v nogah domačo zmago, znašel se je sam pred Balohom in zgrešil nemogoče. Že v naslednjem napadu je isti igralec znova silovito streljal, a tudi tokrat mimo vrat. Šest minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom so Primorci dočakali svojo zrelo priložnost, a je Ostojič z glavo meril previsoko.

Ne spreglejte