Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2024,
22.40

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

David Pejičić Sandi Lovrič Udinese Jaka Bijol serie A italijansko prvenstvo Roma AC Milan Juventus Inter

Ponedeljek, 6. 5. 2024, 22.40

1 teden, 5 dni

Italijansko prvenstvo, 35. krog

Bijolovi izvlekli točko, pomembna zmaga Atalante

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jaka Bijol Udinese : Napoli | Jaka Bijol je z Udinesejem remiziral proti Napoliju, za katerega je gol dosegel Victor Osimhen. | Foto Guliverimage

Jaka Bijol je z Udinesejem remiziral proti Napoliju, za katerega je gol dosegel Victor Osimhen.

Foto: Guliverimage

Na prvi ponedeljkovi tekmi 35. kroga italijanskega prvenstva je Atalanta z 2:1 premagala Salernitano in tako ohranja povsem realne možnosti za uvrstitev na mesta, ki vodijo v ligo prvakov v prihodnji sezoni. Za konec kroga je Udinese z Jako Bijolom (Sandi Lovrić je poškodovan) gostil Napoli in po zadetku v sodnikovem dodatku remiziral z 1:1. Udinese zdaj na 18. mestu, ki vodi v izpad iz lige, za 17. Empolijem zaostaja dve točki. Italijanski prvak Inter je v soboto izgubil na gostovanju pri Sassuolu (0:1). To je bil šele njegov drugi poraz v sezoni. 

Udinese, za katerega je Jaka Bijol odigral celo tekmo, je na zadnji tekmi kroga z 1:1 remiziral proti Napoliju. Videmčani so po že 18. remiju sezone še naprej na 18. mestu lige in jim trenutno grozi izpad v nižji rang tekmovanja, za 17. mestom, ki še prinaša obstanek, pa zaostajajo za dve točki. Zadetek za vodstvo Napolija je v 51. minuti z glavo dosegel Victor Osimhen. Ta se je podpisal še pod svoj 15. zadetek v sezoni. Že v sodnikovem dodatku pa je 92. minuti za pomembno točko gostiteljev v polno meril Isaac Success. Na klopi je pri Udineseju še četrtič to sezono sedel komaj 16-letni David Pejičić, a tudi četrtič ni dobil priložnosti.

Atalanta je do zmage proti zadnjeuvrščeni in odpisani Salernitani prišla v drugem polčasu. Salernitana je namreč po polovici tekme vodila, potem ko je v 18. minuti v polno meril Loum Tchaouna. V drugem polčasu pa sta za preobrat in tri točke zadela Gianluca Scamacca (57. minuta) in Teun Koopmeiners (63.).

Atalanta je slavila z 2:1 in prišla do pomembne zmage v boju za ligo prvakov. | Foto: Guliverimage Atalanta je slavila z 2:1 in prišla do pomembne zmage v boju za ligo prvakov. Foto: Guliverimage

Remi na derbiju v Rimu

Bologna je po petkovem remiju proti Torinu ostala četrta, z dvema točkama zaostanka za tretjim Juventusom, ki je v derbiju v Rimu remiziral proti Romi (1:1). Enega derbijev v 35. krogu italijanske nogometne lige sta igrala Roma in Juventus. Tekma se je končala z 1:1, potem ko je Romelu Lukaku zadel za Rimljane v 15. minuti, Bremer pa za Torinčane v 31.

Nogometaši Interja, ki so si že pred časom zagotovili naslov prvaka, so v 35. krogu italijanske lige na gostovanju pri Sassuolu izgubili z 0:1. Sassuolo, ki se bori za obstanek, je proti prvakom zadel v 20. minuti, strelec je bil Armand Lauriente. Za Inter je bil to šele drugi poraz sezone.

Sassuolu je v soboto uspelo nekaj, kar je v tej sezoni zelo redko. Premagal je Inter. | Foto: Reuters Sassuolu je v soboto uspelo nekaj, kar je v tej sezoni zelo redko. Premagal je Inter. Foto: Reuters

Pred tem je Monza igrala 2:2 z Laziem, Ciro Immobile je za goste zadel v 11. minuti, Milan Đurić je v 73. izid poravnal, Matias Vecino je v 83. spet priigral vodstvo Laziu, točko domačim pa je zagotovil Đurić v 92. minuti. V petek sta se Torino in Bologna razšla z 0:0.

Drugouvrščeni Milan, njegovi navijači, ki zahtevajo izboljšave v klubu, so protestno molčali med tekmo (ultraši so jo predčasno tudi zapustili), je gostil Genoo in se z njo razšel s 3:3. Genovčani so vodili z 1:0 in 2:1, nato sta v 72. in 75. minuti za preobrat poskrbela Matteo Gabbia in Olivier Giroud, točko pa je gostom prinesel avtogol Malicka Thiawa v 87. minuti.

Protest navijačev rdeče-črnih na dvoboju proti Genoi. | Foto: Reuters Protest navijačev rdeče-črnih na dvoboju proti Genoi. Foto: Reuters

Cagliari in Lecce sta se razšla z 1:1, Empoli in Frosinone z 0:0, Verona pa se je malce dvignila na lestvici po zmagi z 2:1 nad Fiorentino.

Roma - Bayer Leverkusen
Sportal Bayer osvojil še Rim, v Marseillu neodločeno

Italijansko prvenstvo, 35. krog:

Petek, 3. maj:

Sobota, 4. maj:

Nedelja, 5. maj:

Ponedeljek, 6. maj:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Lautaro Martinez (Inter)
16 – Vlahović (Juventus)
15 – Osimhen (Napoli)
14 – Giroud (Milan), Gudmundsson (Genoa)
13 – Calhanoglu (Inter), Dybala (Roma)
12 – Koopmeiners (Atalanta), Lukaku (Roma), Thuram (Inter), Zapata (Torino)
11 – Soule (Frosinone), Zirkzee (Bologna)
10 – Kvaratskhelia (Napoli), Orsolini (Bologna), Pinamonti (Sassuolo), Pulisic (AC Milan), Scamacca (Atalanta)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Ne spreglejte