Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
19.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 19.49

8 let, 1 mesec

Koprčani tudi drugič nemočni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Kopra so na povratni tekmi 1. predkroga pokala UEFA v Celju izgubili proti Širokemu Brijegu z 2:3 (1:3) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Prvo tekmo je slovenski predstavnik v gosteh izgubil z 1:3.

Gosti so tudi v Celju, kjer je Koper odigral svojo "domačo" tekmo, potrdili zasluženo uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. V Areni Petrol so se predstavili kot bolj zrelo in uigrano moštvo, ki je vseh 90 minut prevladovalo in nadzorovalo igro in rezultat. Mislav Karoglan, Stanko Bubalo in Ronielle so se poigravali z zadnjo vrsto Kopra. Razen treh zadetkov so si priigrali še kopico priložnosti, ki jih niso izkoristili. Koprčani so na drugi strani pokazali precej slabosti, posebej njihova obramba, ki ni bila kos hitrim napadalcem Širokega Brijega.

Že v sedmi minuti se je gostom ponudila prva priložnost. Hannich se je izognil prepovedanemu položaju, sam stekel proti vratarju Kopra Erminu Hasiču, toda na koncu se je pravočasno vrnil Aleksander Rajčevič in blokiral njegov strel. Štiri minute pozneje se je isti igralec spet znašel pred Hasičem, ki pa je tokrat žogo odbil v kot. Igralci Širokega Brijega so veliko premoč kronali v 18. minuti, ko je Karoglan sam neovirano streljal z 20 metrov in zadel desni kot Hasičevih vrat.

Domačini so prvi neposreden stel na vrata gostov sprožili v 24. minuti, a je bil Vladimir Vasilj na pravem mestu in je žogo odbil. Že minuto za tem je bilo 2:0. Po podaji s prostega strela je namreč Rok Božič nespretno zadel žogo in zatresel lastno mrežo. V 34. minuti so gostitelji znižali zaostanek, ko je po kotu Dalibor Volaš s petih metrov z glavo zadel pod prečko. Toda vsako upanje na preobrat je že nekaj trenutkov pozneje razblinil Ronielle. Karoglan je izigral levo stran koprske obrambe in streljal proti vratom Kopra, Hasič je žogo odbil, a le do Roniella, ki je dokončno odločil dvoboj teh dveh tekmecev.

V drugem polčasu, ko je bilo že vse jasno, je bila igra bolj umirjena. Po vstopu Aleša Mejača v igro so Koprčani vendarle prestavili v višjo prestavo in prav Mejač je bil najnevarnejši za vrata Širokega Brijega. Najprej je v 53. minuti zatresel okvir vrat, v 77. minuti pa je s petih metrov zabil častni zadetek. Na drugi strani je bil v 68. minuti znova v ospredju Ronielle, ki pa je tako kot Mejač stresel le vratnico.

Ne spreglejte