Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2024,
9.15

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

Real Madrid Borussia Dortmund Jude Bellingham UEFA liga prvakov

Petek, 10. 5. 2024, 9.15

1 teden, 3 dni

Jude Bellingham

Zmagati v finalu in prejeti 20 milijonov od Uefe ali izgubiti in dobiti 25 milijonov od Reala?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Jude Bellingham | Če bo Jude Bellingham z Realom postal evropski prvak, bodo morali beli baletniki Borussii Dortmund naknadno plačati še 25 milijonov evrov. | Foto Reuters

Če bo Jude Bellingham z Realom postal evropski prvak, bodo morali beli baletniki Borussii Dortmund naknadno plačati še 25 milijonov evrov.

Foto: Reuters

V finalu lige prvakov se bosta 1. junija na Wembleyju pomerila Real Madrid in Borussia Dortmund. Mladega angleškega zvezdnika Reala Juda Bellinghama bodo spremljali mešani občutki, saj se bo pomeril proti nekdanjim soigralcem. Real je lani zanj Borussii odštel 103 milijone evrov, a so bili v pogodbo vključeni še nekateri dodatki. Eden izmed njih pravi, da bi lahko Borussia prejela še dodatnih 25 milijonov evrov, če bo Bellingham osvojil ligo prvakov. To predstavlja za nemškega velikana več kot ugodno poslovno izhodišče. V vsakem primeru, ali bo evropski prvak ali ne, ga namreč čaka lep zaslužek.

Real Bayern
Sportal Trener Bayerna frustriran in besen: Sodniki tega ne bi naredili Realu!

Borussia Dortmund si lahko mane roke. Izjemno sezono v ligi prvakov bo sklenila šele 1. junija, ko se bo v finalu na Wembleyju za evropsko krono pomerila z Real Madridom. Beli baletniki so pred sezono kupili mladega zvezdnika Juda Bellinghama in zanj odšteli več kot sto milijonov evrov. Z njim so zadeli v polno, Otočan se je imenitno izkazal in je najboljši strelec belih baletnikov.

Jude Bellingham bo svoj prvi finale lige prvakov igral na tekmi v svoji domovini (London) proti nekdanjemu moštvu (Borussia): 

Ker pa so bile v pogodbi zajete tudi možnosti dodatnih zaslužkov, zlasti v primeru, če bo mladi Anglež s kraljevim klubom osvajal lovorike, bi se lahko zaslužek rumeno-črnih še povečal. Nemški mediji razpravljajo o tem, da bi moral Real v primeru, da bi postal evropski prvak, tako Borussii zaradi Bellinghama odšteti še dodatnih 25 milijonov evrov. To bi bila pika na i odličnemu poslu, ki so ga Porurci sklenili s 14-kratnimi evropskimi prvaki.

Borussia Dortmund si bo s finalom lige prvakov napolnila klubske žepe. | Foto: Reuters Borussia Dortmund si bo s finalom lige prvakov napolnila klubske žepe. Foto: Reuters

Rumeno-črnim se tako na srečanju z Realom obeta lep zaslužek v vsakem primeru. Uefa evropskemu prvaku namenja nagrado v višini 20 milijonov evrov, a bi Borussia zaslužila še pet milijonov več, če bi v finalu v Londonu potegnila krajšo in se zadovoljila z drugim mestom. Vse zaradi Bellinghama, 20-letnega angleškega nogometnega dragulja, ki ga bo kmalu podrobneje spoznala tudi Slovenija, saj se bo 25. junija na Euru v Kölnu s tremi levi pomeril s Kekovo četo.

Bellingham bi lahko tako Borussii, če bi izgubila finale lige prvakov, priskrbel dragoceno tolažilno nagrado. Od Reala bi prejela še 25 milijonov evrov za nakup Bellinghama, treba pa je dodati, da bi kot poraženka prejela še nagrado Uefe za finalista lige prvakov. Ta znaša 15,5 milijona evrov, tako da bi jo v primeru poraza odnesla dvakrat bolje kot Real ob zmagi! Ni kaj, nogomet je, ko je govora o najuspešnejših klubih v Evropi, prerasel v donosen posel.

Real Madrid Joselu
Sportal Joselu Ancellotijev as iz rokava. Real v finalu z Borussio!
Harry Kane
Sportal Thomas Tuchel nasmejal s podatkom o Harryju Kanu
PSG
Sportal Nemci so si Parižane neusmiljeno privoščili še na družbenih omrežjih
Edin Terzić Borussia
Sportal Trener, ki mu ploska vsa Evropa, pred leti doživel razočaranje v Ljubljani
Ne spreglejte