Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.22

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.22

8 let, 1 mesec

Celjani nadigrali Domžale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mika CM Celja so v 8. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:0.

Domžalčane je tokrat "tepla" tudi nezbranost ob zaključnih strelih, saj so zapravili kar nekaj obetavnih akcij, po drugi strani pa so Celjani, ki bi prav tako lahko še nadgradili vodstvo, popolnoma zasluženo osvojili vse tri točke in se državnim prvakom približali na dve točki.

Celjani so na Areni Petrol prvič zapretili v deseti minuti s prostega strela. Tega je z roba kazenskega prostora dobro izvedel Beršnjak, žoga se je na poti proti vratom odbila še od živega zidu in tako skorajda presenetila vratarja Nemca, ki pa je z zadnjimi močmi žogo vendarle odbil čez gol. Tudi naslednjo akcijo so izpeljali Celjani, ko je žogo po Pečnikovem strelu domžalski čuvaj mreže prav tako odbil čez vrata. Po kotu se je pri žogi spet znašel Pečnik, a takrat z glavo meril mimo leve vratnice. Šele v 16. minuti so nase opozorili tudi državni prvaki. Obrambo Celja sta z dvojno podajo lepo izigrala Zahora in Ljubijankić, slednji se je v kazenskem prostoru odločil za strel, ki pa ga je še pravočasno blokiral Travner.

Po zatišju na celjski zelenici so v 36. minuti vnovič nevarno napadli Domžalčani. Zahora je izvedel kot z desne strani in po tleh podal do Kirma. Ta je zavrnil žogo do osamljenega Žinka, a je njegov strel z 11 metrov Mujčinovič obranil. Odbita žoga je nato končala pri Žežlju, ki jo je z glavo poslal čez vrata. Le minuto pozneje pa so Celjani povedli. Po dolgi žogi za hrbet domžalske obrambe je Pečnik prehitel Elsnerja in z natančnim strelom poslal žogo v mrežo.

Takoj po začetku drugega polčasa je Kirm na robu kazenskega prostora lepo zaposlil Zahoro. Napadalec Domžal si je med tremi domačimi branilci pripravil prostor za strel, ki pa je bil premalo natančen. V 63. minuti se je sam pred Mujčinovičem - po dolgi podaji Elsnerja - znašel Ljubijankič, toda njegov strel je celjski vratar obranil. Že nekaj minut pozneje je bilo "vroče" v domžalskem kazenskem prostoru, a je najprej Nemec obranil močan strel Beršnjaka, vse skupaj pa je nato na golovi črti razčistil Elsner in žogo odbil v kot.

Po kotu je bil z glavo nenatančen Sešlar, na drugi strani pa je osamljeni Žeželj prav tako žogo poslal mimo cilja. V 73. minuti je z glavo vratarja Mujčinoviča namučil Žinko, vendar je ostalo pri minimalnem vodstvu gostiteljev. Tega je prav ob koncu tekme podvojil Beršnjak, ko je natančno izvedel enajstmetrovko. Slednjo je z nepravilnim oviranjem Puca zakrivil Apatič.

Ne spreglejte