Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2024,
8.11

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

NBA Mark Daigneault

Ponedeljek, 29. 4. 2024, 8.11

2 tedna, 1 dan

Trener leta v NBA

Mark Daigneault izbran za trenerja leta v ligi NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Mark Daigneault | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener Oklahoma City Thunder Mark Daigneault je po izboru športnih novinarjev iz ZDA in Kanade trener leta v severnoameriški ligi NBA. Drugo mesto je osvojil trener Orlando Magic Jamahl Mosley, tretje pa trener Minnesota Timberwolves Chris Finch.

Daigneaultu je prestižni naziv prineslo dejstvo, da je njegova ekipa v rednem delu lige NBA v zahodni konferenci dosegla 57 zmag in zgolj 25 porazov, s čimer je v omenjeni konferenci zasedla prvo mesto.

Po poročanju spletne strani NBA.com je v letošnji sezoni ključ do uspehov njegovega moštva predvsem v napredku oziroma razvoju mladih igralcev. Med te nedvomno spada branilec Shai Gilgeous-Alexander, ki je v rednem delu v povprečju dosegal 30,1 točke na tekmo in je eden izmed treh finalistov za najkoristnejšega igralca sezone. Ob njem sta to še Slovenec Luka Dončić in Srb Nikola Jokić.

Poleg Gilgeousa-Alexandra v moštvu Oklahome izstopa še Jalen Williams, ki ga je Oklahoma leta 2022 izbrala v prvem krogu nabora lige NBA. Williams je to sezono v povprečju dosegal 19,1 točke na tekmo, potem ko je lani zasedel drugo mesto v izboru za najboljšega novinca v ligi. Ob Gilgeousu-Alexandru in Williamsu, sta se v njegovem moštvu zelo izkazala tudi Josh Giddey in Chet Holmgren, ki je podobno kot Williams v svoji prvi sezoni kandidat za najboljšega novinca lige.

Največja umetnost je po pisanju spletne strani izjemne posameznike povezati v celoto, kar naj bi Daigneaultu uspelo predvsem s tem, da med njimi ne dela razlik. "Ni pomembno, ali si v ekipi že pet let. Ne glede na to, ali si najboljši ali najslabši igralec v ekipi, se moraš prilagoditi njegovim kriterijem na in ob igrišču," je o njem dejal Gilgeous-Alexander.

Jalen Williams je ob tem dodal, da je njegov pristop h košarkarski igri zelo studiozen, saj igralcem v pripravah pred tekmo postreže s številnimi posnetki in statistikami nasprotnega moštva. "Takšna skrbna priprava nas še dodatno motivira, da igramo zanj," je za NBA.com povedal Williams.

Preberite še:

Dallas Clippers Dončić
Sportal Dallas čudežno nadoknadil –31, nato so Clippersi zadali usoden udarec #video
Franz Wagner Orlando Magic
Sportal Orlando vrnil udarec, Lakers ostajajo med živimi
Luka Dončić Russell Westbrook
Sportal Dončić o sporu z Westbrookom in posebnem obisku v Dallasu
Ne spreglejte