Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2024,
12.14

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Košarkarska zveza Slovenije Aleksander Sekulić kvalifikacije za olimpijske igre Pariz 2024 Slovenska košarkarska reprezentanca

Četrtek, 9. 5. 2024, 12.14

1 teden, 3 dni

Slovenci v lovu na Pariz pričakujejo močno podporo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija Luka Dončić | Slovenija bo v Grčiji nastopila v skupini A, prva tekma jo čaka 2. julija. | Foto FIBA

Slovenija bo v Grčiji nastopila v skupini A, prva tekma jo čaka 2. julija.

Foto: FIBA

Slovensko moško košarkarsko reprezentanco v začetku julija čaka kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah. Slovenska izbrana vrsta bo vozovnico za Pariz lovila v grškem Pireju, kjer izbranci selektorja Aleksandra Sekulića upajo tudi na glasno podporo s tribun.

Slovenija bo v Grčiji nastopila v skupini A, prvo tekmo pa bo igrala v torek, 2. julija, ob 21. uri po lokalnem času proti Hrvaški. Po dnevu premora 3. julija, ko se bosta med seboj pomerili Hrvaška in Nova Zelandija, pa se bo v četrtek, 4. julija, ob 17.30 po grškem času pomerila še z Novo Zelandijo. V skupini B bosta poleg domačinov Grkov igrala Egipt in Dominikanska republika.

Po odigranih tekmah znotraj posamezne skupine ter prostem dnevu 5. julija, bosta v soboto, 6. julija, na sporedu polfinalna obračuna (A1 - B2 in A2 - B1), v nedeljo, 7. julija, pa še finalni dvoboj zmagovalcev polfinala, ki bo prinesel udeleženca olimpijskih iger.

Iz Košarkarske zveze Slovenije so danes postregli z najnovejšimi podatki, na podlagi katerih lahko ugotovijo, da je zanimanje navijačev za olimpijski kvalifikacijski turnir v Pireju izjemno.

Grški organizatorji pričakujejo polno dvorano Miru in prijateljstva, slovenski reprezentanti pa upajo tudi na glasno pomoč zvestih slovenskih navijačev.

Za slovenske košarkarske navdušence je znova poskrbela Turistična agencija Kompas, sicer partner Košarkarske zveze Slovenije. Za privržence reprezentance je namreč zagotovila določeno število vstopnic v slovenskem navijaškem sektorju. Ob tem pa pripravila tudi dva zanimiva programa navijaškega potovanja.

Prek Turistične agencije Kompas si navijači lahko zagotovijo zgolj vstopnice v slovenskem navijaškem sektorju za ogled košarkarskega spektakla v Pireju, so sporočili z zveze.

Slovenski košarkarji bodo med pripravami na olimpijske kvalifikacije igrali tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bodo 23. junija gostovali v prestolnici Litve Vilni, dvakrat pa se bodo v Stožicah predstavili domačim navijačem.

Na slovenski praznik dan državnosti 25. junija se bodo še drugič pomerili z Litvo, 28. junija pa še z Brazilijo. Nekaj vstopnic za Telemachov spektakel proti Litvi je še na voljo, kmalu pa bodo v prodaji tudi vstopnice za obračun z Brazilijo, so ob tem dodali pri KZS.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Nikola Jokić še tretjič MVP, Dončić tudi za Gilgeousom-Alexandrom
Luka Dončić Oklahoma City Dallas
Sportal Ko gre vse narobe in jo Dončiću zagode še gledalec #video
Luka Dončić
Sportal Boleč poraz Dallasa, SGA v zvezdniškem obračunu zasenčil Luko Dončića #video
Ne spreglejte