Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2008,
17.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 17.07

8 let, 1 mesec

Valverde cilja na stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Parizu se je predstavilo 26 kolesarjev, ki bodo letos branili barve španske ekipe Caisse d'Epargne. Ekipa, ki ima dva kapetana, bo vse podredila nastopu na dirki po Franciji.

Prvi mož ostaja Alejandro Valverde, ki se bo osredotočil na dirke v drugi polovici leta. Ekipo je okrepilo osem novih kolesarjev, medtem ko jih je odšlo kar deset. Najboljši med tistimi, ki so odšli, je bil Rus Vladimir Efimkin.

Valverde bo kljub ne ravno bleščečem nastopu na lanskemu Touru (iz igre za zmago je izpadel v šesti etapi) vse podredil, da letos izboljša 6. mesto. Prvič je Valverde nastopil na Touru leta 2005, ko je premagal Lancea Armstronga v etapi s ciljem v Courchevelu. Sledil je predčasen odhod z dirke zaradi poškodbe kolena. Leta 2006 je še prej končal z nastopom. V tretji etapi, katere cilj je bil v Valkenburgu, je bil vpleten v padec. Letos pričakuje, da se bo s pomočjo močne ekipe uvrstil na oder za zmagovalce.

V prvi vrsti mu bo v največjo pomoč Oscar Pereiro, ki je drugi kapetan v ekipi in je leta 2006 po izključitvi Floyda Landisa zmagal Tour za zeleno mizo. Luis Pasamontes, Jose Rujano in Rigoberto Uran so vsi odlični specialisti za vožnjo v klanec ter so v ekipo prišli iz razpadlega Unibeta. Rujano bo dobil mesto kapetana na dirki po Italiji, so povedali na predstavitvi ekipe. Vodstvo ekipe želi, da bi se Valverde lahko vmešal v boj za stopničke na Touru, saj so najboljši kolesarji med seboj zelo izenačeni. Po njihovih besedah se je Valverde sposoben zavihteti celo na najvišjo stopničko.

Ekipa Caisse d'Epargne za leto 2008:

David Arroyo (Špa), Anthony Charteau (Fra), Arnaud Coyot (Fra), Mathieu Drujon (Fra), Imanol Erviti (Špa), Vicente Garcia Acosta (Špa), Ivan Gutierrez (Špa), Joan Horrach (Špa), Vladimir Karpets (Rus), Pablo Lastras (Špa), David Lopez (Špa), Alberto Losada (Špa), Luis Pasamontes (Špa), Fabien Patanchon (Fra), Oscar Pereiro (Špa), Francisco Perez (Špa), Marlon Perez (Kol), Mathieu Perget (Fra), Nicolas Portal (Fra), Joaquin Rodriguez (Špa), Jose Joaquin Rojas (Špa), Jose Rujano (Ven), Luis Leon Sanchez (Špa), Rigoberto Uran (Kol), Alejandro Valverde (Špa) in Xabier Zandio (Špa).

Ne spreglejte