Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2024,
20.22

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

Natisni članek

Wout Van Aert Remco Evenepoel

Sobota, 27. 4. 2024, 20.22

1 teden, 5 dni

Remco Evenepoel in Wout Van Aert

Remco Evenepoel in Wout Van Aert že na kolesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24
Remco Evenepoel - Primož Roglič | Remco Evenepoel okreva po poškodbi in računa, da bo lahko nastopil na Dirki po Franciji, kjer se bo spet soočil s Primožem Rogličem. | Foto Guliverimage

Remco Evenepoel okreva po poškodbi in računa, da bo lahko nastopil na Dirki po Franciji, kjer se bo spet soočil s Primožem Rogličem.

Foto: Guliverimage

Dva nedavno poškodovana kolesarska asa, Belgijca Remco Evenepoel in Wout Van Aert, sta v teh dneh svoje navijače osrečila s fotografijam s treninga na kolesih. Evenepoel, ki je bil udeleženec grdega množičnega padca na Dirki po Baskiji, v katerem sta jo skupila tudi Primož Roglič in predvsem Jonas Vingegaard, je po zlomu ključnice odločen, da nastopi na Dirki po Franciji.

"Vračam se," je včeraj po skoraj stokilometrskem treningu na družbenih omrežjih sporočil Remco Evenepoel, mladi Belgijec, ki si je na letošnji dirki po Baskiji v množičnem padcu, v katerega sta bila vpletena tudi Primož Roglič in Jonas Vingegaard. Evenepoel si je tam zlomil ključnico in nalomil lopatico, poškodba pa je, kot kaže, že pozdravljena in je že začel z resnejšimi treningi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

V njegovi ekipi Soudal – QuickStep so prepričani, da bo Evenepoel nared za letošnjo Dirko po Franciji, na kateri bo debitiral. "Zdi se mi, da zelo dobro okreva, prejšnji teden naj je prišel pozdravit, zadovoljen je z napredkom. Njegova naslednja dirka bo Dofineja, sprememb v njegovem koledarju ni," je za GCN potrdil tudi šef belgijske ekipe Patrick Lefevbre.

Maja naj bi se udeležil višinskih priprav za Tour.

Wout Van aert | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na kolesu pa je spet tudi Evenepoelov rojak iz moštva Visma | Lease a Bike Wout Van Aert. Ta se je poškodoval na Dirki čez Flandrijo, si prav tako zlomil ključnico, pa nalomil rebra in prsnico, in šele nedavno spet opravil nekaj kilometrov s kolesom zunaj.

"Spet na svojem najljubšem konju," je pripisal k objavi fotografije, ki jo je naredil na skoraj stokilometrskem treningu. Zaradi poškodbe je bil primoral izpustiti tri velike spomladanske cilje, spomenika Po Flandriji in Pariz–Roubaix ter Dirko po Italiji. Povsem mogoče je, da bo Van Aert letos nastopil na Touru, ki ga prvotno ni bilo v njegovem programu, čeprav je pred sezono kot enega največjih ciljev izpostavil tudi olimpijske igre, ki pa se bodo začele slab teden po koncu francoske pentlje.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Alberto Contador upa, da bo Pogačar napadel zgodovinski dosežek
Luka Mezgec
Sportal Luka Mezgec: Če samo iščeš težave, nimaš kaj dosti od življenja #video
Jonas Vingegaard
Sportal Usoda Jonasa Vingegaarda bo znana v začetku maja
wOUT vAN aERT
Sportal Odločitev je padla: Wout van Aert izpušča Giro
Ne spreglejte