Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2024,
8.22

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Florida Panthers liga NHL

Četrtek, 18. 1. 2024, 8.22

4 mesece, 2 tedna

Liga NHL, 17. januar

Detroit in Montreal do zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Detroit Red Wings | Florida Panthers gostijo Detroit. | Foto Reuters

Florida Panthers gostijo Detroit.

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v sredo odigrali le dve tekmi, na obeh so zmagali gosti s 3:2. Detroit je bil po podaljšku uspešen na gostovanju pri Panterjih v Sunrisu na Floridi, Montreal pa že po rednem delu v New Jerseyju.

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kralji praznih rok iz Dallasa

Rdeča krila so v Philadelphii že na sedmi zaporedni tekmi prišla najmanj do točke, takega niza niso imela že od sezone 2015/2016. Tokrat so do uspeha prišla v podaljšku, ki ga je ob igralcu več na ledu že v drugi minuti odločil Dylan Larkin.

"Bravo za moje fante. Na gostovanju ni lahko zmagati nad ekipo najvišjega razreda po zaostanku z 1:2 v zadnji tretjini," je bil po tekmi navdušen Derek Lalonde, trener Detroita, ki je Florido premagal prvič po februarju 2021 in šele drugič na zadnjih desetih tekmah.

Poleg Larkina so za to najbolj zaslužni Michael Rasmussen, ki je v statistiko vpisal gol in podajo, Olli Maatta z dvema podajama in vratar Alex Lyon, nekdanji član Floride, ki je ubranil 32 strelov.

Pri domačih, ki so izgubili tretjič zapovrstjo, je Sam Reinhart gol dosegel že na svoji osmi zaporedni tekmi, s čimer je postavil rekord franšize, tega je imel do zdaj ruski zvezdnik Pavel Bure. V sezoni je dosegel že 33 golov in je na lestvici strelcev tik za najboljšo deseterico, veselil pa se je svoje 500. točke v karieri.

"Če se me omenja v povezavi z Burejem, je to prestižen dosežek. Škoda, da se ga nisem veselil ob zmagi," je bil ponosen in hkrati razočaran Reinhart, ki je na zadnjih desetih tekmah dosegel 15 golov.

Reinhart je tudi rekorder sezone po številu odločilnih golov, dosegel jih je kar devet, na tej lestvici pa se je s šestim na tretje mesto prebil napadalec Montreala Cole Caufield, ki mu je to uspelo štiri minute pred koncem rednega dela tekme v New Jerseyju.

"Velika zmaga. Domači so imeli svoje trenutke premoči, z dobrimi obrambnimi akcijami smo jih večino zdržali in nato uspešno izvedli pritisk," je po tekmi izjavil trener zmagovalne ekipe Martin St. Louis.

Liga NHL, 17. januar

Lestvica

Peter Prevc
Sportal Na današnji dan (16. januar) ...
Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi v devetem poskusu vendarle nasmejani
 
Ne spreglejte