Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2008,
15.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 11. 3. 2008, 15.01

8 let, 1 mesec

Na Galjevici spet mojstrice ritmične gimnastike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski ljubitelji ritmične gimnastike bodo na svoj račun spet lahko prišli v soboto, ko bo potekal 21. tradicionalni turnir v organizaciji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom.

Ta je skozi leta iz okvirov mednarodnega tekmovanja za mlajše kategorije prerasel v najkakovostnejši mednarodni turnir v tem delu Evrope.

V Ljubljani vsako leto nastopajo nekatere največje zvezdnice tega športa, olimpijske, svetovne in evropske prvakinje, svoje znanje pa pred domačim občinstvom v športni dvorani Krim na Galjevici, ki je zadnja leta kar nekako že premajhna za številne obiskovalce (zato so letos prireditelji poskrbeli za dodatne tribune), pokažejo tudi vse najboljše slovenske tekmovalke.

Tudi letos je prirediteljem v prestolnico uspelo privabiti več zvenečih imen ritmične gimnastike, k nastopu v močni mednarodni konkurenci 78 tekmovalk iz 19 držav (Avstrija, Azerbajdžan, Belorusija, Češka, Estonija, Francija, Hrvaška, Italija, Izrael, Latvija, Madžarska, Nemčija, Poljska, Rusija, San Marino, Slovaška, Španija, Uzbekistan in Slovenija) pred mednarodnimi sodnicami pa so povabili tudi celotno slovensko reprezentanco na čelu s članicama Narodnega doma Tjašo Šeme in Ajdo Mujdžič ter vse slovenske klube.

Ritmičarke se bodo za odličja merile v štirih starostnih kategorijah - med deklicami, kadetinjami, mladinkami in članicami. Prva favoritka za zmago naj bi bila Rusinja Ženja Kanajeva, ekipna svetovna prvakinja in evropska prvakinja s trakom, na svetovnem pokalu v Corbeilu, tako imenovanem mini SP, pa zmagovalka s kolebnico, obročem in trakom. Kanajeva je letošnjo sezono svetovnega pokala v Moskvi uspešno odprla s kar tremi kolajnami. V boj za odličja se bodo vmešale še Azerbajdžanka Alja Garajeva, lani ekipno bronasta na SP, četrta s kolebnico in peta v mnogoboju ter evropska prvakinja s kolebnico, Belorusinja Ljubov Čarkašina, ekipna svetovna podprvakinja, ter izraelska prvakinja Irina Risenson, večkratna finalistka tako svetovnega (med najboljšimi osmimi je bila tako v mnogoboju kot z vsemi štirimi rekviziti) kot evropskega prvenstva, ki se tudi na svetovnih pokalih že vrsto let redno uvršča med elitno osmerico. V Ljubljani bo nastopila tudi Uljana Trofimova iz Uzbekistana, finalistka minulega SP, ki bo tekmovala tudi na olimpijskih igrah v Pekingu.

Slovenci največ upov polagajo v dolgoletno reprezentantko Tjašo Šeme, med članicami pa se bodo predstavile še Ajda Mujdžič, Lara Flegar, Pia Arhar, Kaja Toplišek in Mojca Justin - celotna reprezentanca z izjemo Mojce Rode, ki je odpovedala nastop. "Letos je turnir na sporedu mesec dni prej kot ponavadi, kar je meni zelo všeč, da bom prej zares začela sezono, v kateri me nato čakajo številni svetovni pokali. Lepo je, da bom lahko formo najprej preverila pred domačim občinstvom in strogimi mednarodnimi sodnicami," je o pričakovanjih pred MTM uvodoma povedala 21-letna Tjaša Šeme.

"Na tekmovališča se vračam po polletni odsotnosti zaradi poškodbe gležnja in obveznosti na fakulteti, a mislim, da sem precej dobro pripravljena, zato se turnirja že zelo veselim. Želim si nastopiti brez večjih napak, s samim rezultatom pa se tudi tokrat ne obremenjujem, saj v tako močni konkurenci ne moreš ničesar napovedati. A upam, da bom dobro izpeljala celotni program in bodo z mano zadovoljne tudi moje trenerke," je še povedala telovadka Narodnega doma.

Tekmovanje se bo sicer pričelo že zjutraj z nastopi deklic ob 9. uri, ob 10.10 bodo s tekmo nadaljevale kadetinje, ob 11.55 se bo predstavila prva skupina mladink, ob 13.40 druga skupina, takoj za njimi (15.45) pa bo nastope začela prva skupina članic. Vrhunec dogajanja, nastopi elitne članske skupine, pa se bo začel po slovesnem odprtju ob 17.30. Dve uri pozneje, po koncu članske tekme, so prireditelji vnovič pripravili krajši zabavni šov program, na katerem se bodo gledalcem ob Šemetovi predstavile najboljše tekmovalke turnirja.

Ne spreglejte