Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 3. 2022,
9.43

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,57

29

Natisni članek

Ukrajina Rusija

Torek, 15. 3. 2022, 9.43

2 leti, 2 meseca

Ruska novinarka spoznana za krivo. Tako jo bodo kaznovali. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,57

29

Po zadnjih podatkih je ruska novinarka, ki je vdrla v informativni program, prejela denarno kazen v višini 30 tisoč rubljev. Marina Ovsjanikova, ruska novinarka in urednica, je tvegala svojo svobodo, ko je vstopila v kader za voditeljico v informativnem programu Vremja na prvem programu ruske nacionalne televizije in mahala s plakatom, na katerem je pisalo: "Ne vojni, ustavite vojno. Ne verjemite propagandi, tukaj vam lažejo, Rusi proti vojni." 

Ruska televizijska novinarka, ki je vstopila v informativni program v živo, da bi protestirala proti vojni v Ukrajini, je prejela denarno kazen v višini 30 tisoč rubljev (okoli 260 evrov). 

Sodišče je Ovsjanikovo spoznalo za krivo kršitve protestne zakonodaje. Kaznovana je bila zaradi videoposnetka, ki ga je posnela pred protestom, ne zaradi protesta, piše BBC. 

Marina Ovsjanikova je namreč pred dogodkom posnela videoposnetek, v katerem je dejala, da je njen oče Ukrajinec in da jo je sram delati za propagando Kremlja. Videoposnetek je objavila na spletu. 

Ovsjanikova je v govoru pred sodiščem dejala: "To je bila moja odločitev. To odločitev sem sprejela sama, ker mi ni všeč, da je Rusija začela to invazijo. Bilo je res grozno."

"Rada bi se zahvalila prijateljem in kolegom za podporo. Nekaj ​​dni v mojem življenju je bilo zelo težkih. Dva dni sem preživela brez spanja. Zasliševali so me več kot 14 ur."

Njeni odvetniki so na sodišču povedali, da ji kljub temu, da so prosili za odvetnika, nekaj ur niso omogočili dostopa do njega. "Niso mi dovolili stopiti v stik z bližnjimi in sorodniki. Pravne pomoči niso dovolili. Bila sem v težkem položaju," je dejala Ovsjanikova.

Kremelj protivojni protest na državni televiziji označil za huliganstvo

Državni mediji v Rusiji o incidentu niso poročali na državni televiziji. Njeno sliko so objavili le v enem neodvisnem časopisu, a so morali zamegliti besede na transparentu, ki ga je držala v roki, saj bi bila objava tega kaznivo dejanje.

"Kar zadeva to dekle, gre za huliganstvo," je po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dejal je, da mora zadevo rešiti televizijska hiša sama, in dodal, da to ni naloga Kremlja.

Novice Putinov dvojnik v težavah: Strah me je za življenje
Xi Jinping
Novice Kitajska: Za Putinovo pobijanje Ukrajincev je kriva Evropa
Zelenski
Novice ZDA z močno finančno injekcijo Ukrajini #vŽivo
Ne spreglejte