Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2008,
12.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2008, 12.57

8 let, 1 mesec

Ninamedia toži Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik vlade naj bi v intervjuju za Večer decembra 2007 med drugim izjavil, da je družba za raziskovanje javnega mnenja Ninamedia "hišna služba Gregorja Golobiča".

Zaradi slednjega je po mnenju Odvetniške družbe Zdolšek, ki je zoper premiera v imenu Ninamedie vložila predmetno in zasebno tožbo, okrnil in posegel v ugled in dobro ime omenjene javnomnenjske agencije.

Janša naj bi ravnal protipravno, ko je Ninamedio v intervjuju za časopis Večer, objavljenem 1. decembra 2007, "namerno neresnično in brez kakršne koli podlage v resničnih dejstvih označil za privesek Gregorja Golobiča, predsednika politične stranke Zares," so zapisali v predmetni tožbi, vloženi na ljubljansko okrožno sodišče.

Janša tožbe še ne more komentirati

Predsednik vlade Janez Janša o tožbi javnomnenjske agencije Ninamedia v zvezi z izjavami, ki jih je dal za časopis Večer, uradno ni obveščen, zato je tudi ne more komentirati, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Iz premierovega kabineta so sporočili, da predsednik vlade tožbe še ni prejel, poleg tega pa se na tožbo ne bodo odzivali v premierovem kabinetu, saj so za to zadolženi odvetniki.

Janša naj bi diskreditiral Ninamedio

Prav tako naj bi Janša z izjavo, da Socialni demokrati "sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo," delovanje družbe podvrgel interesom te politične stranke. Še posebej pa naj bi predsednik vlade diskreditiral Ninamedio z besedami, da slednja "javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati".

Janša je o Ninamedii med drugim dejal, da je še dva tedna pred državnozborskimi volitvami leta 2004 LDS namerila dvakrat boljši rezultat kot SDS, kar Ninamedia odločno zanika in poudarja, da njene meritve niso bistveno odstopale od meritev drugih javnomnenjskih agencij.

Tožnik zahteva 20.000 evrov odškodnine Tožnik predlaga sodišču, naj tožeča stran Ninamedii izplača znesek 20.000 evrov ter na lastne stroške objavi sodbo sodišča v časopisih Večer in Delo. Zaradi taistih izjav Ninamedia na okrožnem sodišču v Mariboru (tam namreč izhaja Večer) toži Janšo tudi zasebno, in sicer zaradi obrekovanja in razžalitve.

Ne spreglejte