Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
12.41

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 12.41

8 let, 1 mesec

Mégane izbran za "Športni model leta"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zelo cenjeno priznanje "Sportive de l'année" francoske revije Echappement, ki je specializirana za športne avtomobile in avtomobilski šport, so letos prisodili modelu Renault mégane F1 team R26.

Renault je to prestižno priznanje prejel že petič - prejšnji dobitniki so bili: Renault 5 GT turbo leta 1985, clio 16S leta 1991, spider renault sport leta 1996 in clio renault sport leta 2000. Renault je zdaj znamka, ki je največkrat prejela priznanje "Športni model leta", odkar so ga pri reviji Echappement pričeli podeljevati (leta 1982).

Mégane F1 team R26 so pri Renault Sport Technologies razvili kot najbolj športnega v družini športnih različic mégane renault sport. Žirija novinarjev in povabljenih bralcev revije Echappement ga je izbrala za "Športni model leta 2007". Bralci so s svojimi glasovi izmed vseh avtomobilov, ki so prišli na trg v tekočem letu, izbrali 10 modelov za zaključni del izbora. Vseh deset izbranih avtomobilov so preizkusili na cestah zahodne Francije, po katerih je potekal letošnji Rallye du Limousin in po stezi Mas du Clos v osrednji Franciji. Med preskusnimi vožnjami so člani žirije ocenjevali zmogljivosti kandidatov za športni model leta. Sodeloval je tudi rallye dirkač Bryan Bouffier in s svojimi vozniškimi veščinami avtomobile gnal do skrajnih zmogljivosti.

Namen nagrade in same procedure preskušanja je izbrati avtomobil, ki ima največjo verodostojnost za prejem naziva Športni model leta. Postopek se izogiba dvobojem med avtomobili, saj so njihove tehnične lastnosti in tržni položaji preveč raznoliki. Pri ocenjevanju seveda upoštevajo zmogljivosti avtomobila, poleg tega pa tudi njegovo ceno in celotno filozofijo, s katero je izdelan in ponujen na trgu. Po seštevanju glasov je mégane F1 team R26 zbral 83 točk in osvojil prvo mesto pred Peugeotom 207 RC z 72 in BMW M3 z 69 točkami. Clio F1 team R27 se je uvrstil na zelo solidno peto mesto in pred mnogo močnejše avtomobile.

Končne uvrstitve

1. Renault mégane F1 team R26 2. Peugeot 207 RC 3. BMW M3 4. Lotus europa S 5. Renault clio F1 team R27 6. Audi S3 7. Honda civic type-R 8. Mazda3 MPS 9. VW golf GTI edition 30 10. Opel corsa OPC

Ne spreglejte